Droneopgaver udføres af EASA-certificeret* fjernpilot, fx

  • Bygninger; visuel inspektion af tag, facader og installationer
  • Miljørundering; udendørs inspektion af miljøforhold og -ricisi
  • Dokumentation i form af video og fotos i høj opløsning (4K)

*: A1, A2 og A3 = kompetencecertifikat, som giver adgang til de fleste droneoperationer i Danmark.

ProcesLink er et webbaseret system, som binder procesdiagrammer sammen med instruktioner og andre beskrivelser på en logisk og intuitiv måde.

Fordi diagrammerne viser processen visuelt, er der ofte ikke behov for at beskrive ret mange flere detaljer. De instruktioner, der er behov for, bliver derfor korte og præcise og koncentrerer sig om aktiviteter, ansvar og beføjelser samt IT-miljø og arkivsted. ProcesLink lever op til proceskravet i ISO9001.

ProcesLink er Cue Managements bud på et rammeværktøj omkring opbygningen af et certificerbart ledelsessystem. Sammen med min rådgivning, sparring og  blåstempling kan denne pakke blive din sikre vej til certificering.

Webdelen kan installeres på jeres egen server, i skyen eller jeg kan arrangere en egnet host. Der er versionsstyring på dokumenter, og der foretages daglig backup.

Kontakt mig for en online demonstration af systemet

 

 

Jeg deltager gerne i bestyrelsesarbejde i små og mellemstore produktionsvirksomheder i følgende brancher:

  • Jern og metal
  • Elektronik og software
  • Plast/komposit
  • Marine
  • Energi
  • Automotive

Til sparring med ledelsen og nøglemedarbejdere byder jeg ind med kompetencer og erfaring indenfor 

  • Certificering
  • Strategi
  • Automatisering
  • Risikostyring
  • Digitalisering
  • Bæredygtighed og miljøledelse
  • APQP, PPAP, FMEA, SPC og six sigma

Bestyrelsesarbejdet kan eventuelt kombineres med mere operationelle konsulentydelser på de nævnte områder

APQP blev oprindeligt annonceret af bilindustrien i starten af nullerne. Senere har vindmølleindustrien taget begreberne til sig og bredt dem ud til sine leverandører. I starten uden meget støtte til metodik og dokumentation, men det er der siden kommet styr på via APQP4Wind.

I dag anvendes begreberne mere generelt og med succes - også i andre brancher. Det skyldes, at metoderne giver et detaljeret indblik i egne processer og produkter, som kan anvendes til at løfte kvalitetsniveauet i hele virksomheden. Her er et par praktiske definitioner, som måske kan hjælpe jer på vej:

APQP - Advanced Product Quality Planning
Det er overskriften til den begrebsverden, vi er på vej ind i.

PPAP - Production Part Approval Process
Det er oftest det oversigtsdokument, som kravene præciseres i.

SIX sigma
Det er gammel medicin på nye flasker! Six Sigma angiver krav til proceskapabilitet, som er beskrevet i SPC - Statistic Proces Control. Her defineres begreber som CP og CPK, som er helt centrale i den sammenhæng. Cue Management introducerer gerne begreberne såvel som beregningsmetoder baseret på konkrete procesmålinger. 

FMEA - Failure mode and effects analysis
Her er der tale om helt specifikke metoder til at afdække risici i en given proces. Ved at sætte tal på størrelser for konsekvens og sandsynlighed for en mulig hændelse fås en veldefineret værdi for risiko. FMEA tilfører endnu en variabel, som udtrykker muligheden for at stoppe fejlen før frigivelse. Ved at multiplicere de tre størrelser, fås der et samlet udtryk for fejlrisiko set fra kundens perspektiv, som giver god mening i mange sammenhænge. Cue Management introducerer værktøjer, begreber, kriterier og metoder.

Der ud over kan der være krav om at beskrive og fastholde produktionsprocessen og godkendelsesproceduren for et givent produkt. Her vil der ofte være krav om fornyet godkendelse, hvis produkt eller proces ændres

Tag Cue Management med på rejsen til bedre kvalitet ved at indføre konkrete metoder, procedurer og forståelse.

Alle virksomheder oplever, håndterer og lever med risici i større eller mindre omfang. Det er bare ikke alle, der snakker om det. Og slet ikke alle, der får risiciene noteret, vurderet, sorteret og behandlet på en styret måde.

Risici opstår mange steder i virksomheden. I den daglige drift er det fx i projekterne, ved valg af leverandører og kunder og ved ansættelse og afskedigelse af medarbejdere. På forretningsniveau er der også risici. Nogle er større og mere komplekse, mens andre kan få alvorlige konsekvenser. Det kan fx være mangel på kvalificeret arbejdskraft eller udsigt til et marked, der ændrer sig. På det niveau kan det være relevant at dele risici med ledergruppen eller endda med bestyrelsen. Ofte kan det være en god idé at koble risikostyring og strategi sammen.

Risikostyring følger denne proces:

 

Det handler altså om at bevæge sig fra en risikabel tilstand til en acceptabel tilstand ved at arbejde med forholdene:

  • Identificere risici
  • Vurdere og prioritere risici
  • Definere handlinger, der adresserer risiciene
  • Udføre og følge op på effekten af handlingerne

Denne styring kræver systematik. Jeg har lettilgængelige værktøjer og metoder til både at styre risici i driften og på forretningsniveau. Endelig faciliterer jeg processen fra identifikation til målstyring og opfølgning.

Som virksomhedsleder eller -ejer vil du opdage, at risici sat i system bliver langt lettere at håndtere, og det vil have en positiv indvirkning på din nattesøvn.